Veel gestelde vragen Chipbase.nl particulierWat kost Chipbase?

We bieden 3 pakketten aan, het standaard pakket kost €3,99. Deze kosten betaald u eenmalig. Het doorgeven van een verhuizing, vermissing, overlijden of andere melding is gratis. Daarnaast hebben we nog pakketten van €6,25 en €7,25 aan.

Bekijk prijsoverzichtIk ben de nieuwe eigenaar van een hond. Moet ik deze registreren?

Ja, dit bent u wettelijk verplicht. Voor meer informatie kunt u kijken op de site van de RVO.

U heeft, koopt of verkoopt een hondDe oude eigenaar heeft de hond nog op zijn naam staan, kunnen jullie dit verwijderen?

Nee dit mogen wij niet verwijderen. Met een aanvoermelding dient u als nieuwe eigenaar de chip te registreren. De vorige eigenaar dient een afvoermelding te doen. Heeft u nog geen account dan dient u deze eerst aan te maken voor u als nieuwe eigenaar de aanvoermelding kunt doorgeven of als oude eigenaar de afvoermelding kunt doen.Mijn gegevens zijn niet zichtbaar. Bij vermissing kan de vinder geen contact met mij opnemen. Kan dit worden aangepast?

Dit kunt u aanpassen met een adreswijziging. Daarvoor logt u in uw account in en gaat u naar uw chips. U vult het betreffende chipnummer in en kiest voor adreswijziging, onder aan de pagina vinkt u vervolgens de betreffende informatie aan.Ik heb net een pup of volwassen hond gekocht, echter staat deze nog op naam van de fokker of vorige eigenaar. Kan ik de chip nu wel registreren?

Ja u kunt de chip registreren. Ook als de fokker de pup of vorige eigenaar zijn afvoermelding nog niet heeft gedaan. Dit dient de fokker of oude eigenaar binnen twee weken na verkoop of overname te doen. Voor het registreren maakt u een account aan en registreert u vervolgens de chip door een aanvoermelding te doen.

Uitleg chipregistratieIk heb mij geregistreerd maar ik heb geen verificatiemail ontvangen, wat nu?

Klopt het opgegeven email adres?

  • Nee, maak een account met het juiste adres.
  • Ja, heeft u ook in uw spamfolder gekeken?
  • Ook niet in spamfolder ontvangen, neem contact met ons op.


De registratie van mijn hond uit het buitenland lukt niet. Hoe krijg ik nu de hond geregistreerd?

Uw hond dient met een importmelding te worden geregistreerd. Deze importmelding mag alleen door dierenartsen worden gedaan. Voor deze importmelding heeft u een UBN nodig. Deze vraagt u aan bij de RVO voordat u met de hond naar de dierenarts gaat. Voor meer informatie zie:

Honden uit het buitenland